7 juni 2018

NSO 2018: programma bekend!

“Energy Transition and the North Sea” is het thema van de vierde editie van North Sea Offshore (NSO). In een snel veranderend energie landschap biedt de Noordzee haar omliggende havens veel kansen in de offshore sector. Met vele jaren ervaring in de olie & gas industrie, beproefde infrastructuur en een uitgebreide supply chain is de Noordzee de uitgelezen plek voor nieuwe & innovatieve projecten.

Gedurende het middagprogramma van 13:30 tot 15.30 uur delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee. Het programma bevat een drietal onderwerpen, te weten;

“De Noordzee als transitieversneller voor Nederland”, gepresenteerd door René Peters, Director Gas Technology van TNO Energy; Eveline Otten van het Energie Transitie Team van Shell gaat het hebben over Het Klimaat en Energie Akkoord en de sessie wordt afgesloten met een update over decommissioning op de Noordzee door Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners. Na afloop staat alle delegates een heerlijk hapje en drankje te wachten om uitgebreid met elkaar verder te discussiëren en netwerken.

Bedrijfsbezoeken in de ochtend
Tijdens het ochtendprogramma kunt u deelnemen aan bedrijfsbezoeken die onder andere verzorgd worden door Den Helder Airport samen met CHC Helicopters, NNOW over het Europees project Inn2POWER en Teamwork Technology over Symphony systeem voor golfenergie. Meld u hier direct gratis aan!

Het programma

Ochtendprogramma

BEDRIJVEN OPENEN HUN DEUREN VOOR U

In de ochtend heeft u gelegenheid te kiezen voor een bedrijfsbezoek, presentatie of workshop.
Hieronder volgen binnenkort alle programma onderdelen. Sommige bedrijfsbezoeken zullen toegankelijk zijn voor een maximum aantal deelnemers. Uw bedrijf als onderdeel van de bedrijfsbezoeken? Bekijk de mogelijkheden hier.

Verschillende bedrijfsbezoeken

De eerste bedrijfsbezoeken zijn bekend! Hieronder worden ze toegelicht. Let op er zullen de komende tijd meer bedrijfsbezoeken bekend gemaakt worden dus houd de website in de gaten voor meer informatie.

north sea offshore

Northern Netherlands Offshore Wind Inn2POWER

NNOW groep is kernpartner in het Europese project “Ïnn2POWER” waarin economische en academische clusters en organisaties deelnemen waaronder WAB in Duitsland, The POM in België en The Offshore Energy Cluster in Denemarken. Inn2POWER project richt zich op bevordering van innovatieve partnerschappen voor het MKB in de offshore windindustrie.

Met online platform (http://inn2power.eu/mapping) kunnen deelnemers klanten, leveranciers en samenwerking vinden en stelt ze in staat bedrijfsinformatie en knowhow in een eenvoudige stap in te voeren en hun aanbod van producten en diensten in kaart te brengen binnen de lokale, nationale en internationale supply chain.

Het online platform wordt op 7 juni 2018 in Den Helder gepresenteerd en u kunt dan direct (in real time) registreren en uw kerngegevens invoeren.

De workshop wordt twee keer gegeven.
De eerste sessie vindt plaats van 9:30 tot 10:30
De tweede sessie van 11:00 tot 12:00 uur.

Registreer u direct hier!

The Symphony Wave Power Meet Up

Teamwork Technology ontwikkelt innovatieve producten op basis van duurzame visie en verwerkt deze in nieuwe organisaties zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot in zelfstandige succesvolle bedrijven. Teamwork werkt al sinds 1993 aan een gedegen portfolio van producten die een maatschappelijke bijdrage leveren. Het bedrijf bouwt aan hun corebusiness door het opstarten van nieuwe bedrijven binnen de duurzame energiemarkt waarbinnen marine energie altijd de primaire focus is geweest.

Symphony is het resultaat van 25 jaar lang innoveren, ontwerpen en produceren van oplossingen welke energie opvangt en binnen een paar jaar beschikbaar zal zijn. Tijdens de Meet Up kunt u een overzicht verwachten van de Symphony business case en kunt u ook, door middel van een VR-presentatie ondergedompeld worden in het ontwerp en de technische aspecten van Symphony en maakt u tevens kennis met het leven onder water.

Registreer u direct hier!

north sea offshore

Den Helder Airport en CHC helikopters

Den Helder Airport is één van de grootste helikopterluchthavens van Noordwest Europa, gespecialiseerd in offshore helikopteroperaties.

CHC Helicopters en Den Helder Airport bieden geïnteresseerden op 7 juni 2018 de kans om dé offshore luchthaven van Nederland te ervaren en kennis op te doen over de ongeëvenaarde mogelijkheden die de luchthaven en CHC Helicopters bieden voor de offshore energy industrie.

Onstream Project Services B.V.

ONSTREAM GROUP is een internationale service provider binnen de Olie & Gas Sector & aanverwante industrieën. Sinds 1978 leveren wij de volgende diensten:

– Asset Integrity
– Technical Manpower
– Logistics

De Group is gespecialiseerd in het leveren van gekwalificeerd, technisch personeel wereldwijd. van enkele functies tot complete teams, ONSTREAM biedt integrale oplossingen voor uiteenlopende projecten, met als doel: het ontzorgen van onze klanten!

Onstream Project Services B.V. is een onderdeel van de Onstream Group en is gevestigd in Den Helder. Voor onze klant leveren wij deck crews en personeel voor het conserveren/onderhoud aan de platforms op de Noordzee.

Registreer u direct hier!

Netwerklunch

Tijdens de netwerklunch in Restaurant Stoom van de Kampanje heeft u alle mogelijkheden om het nuttige met het aangename te verenigen.

netwerklunch North Sea Offshore

ACTUELE KEYNOTES

Van 13:30 tot 15.30 uur vindt de plenaire bijeenkomst plaats. Experts uit de sector delen hun inzichten met u over actuele thema’s op en rond de Noordzee.

De Noordzee als transitieversneller voor Nederland
René Peters, Director Gas Technology van TNO Energy

Het Klimaat en Energie Akkoord
Eveline Otten, manager energietransitie, Shell Nederland, namens TransitieCoalitie

Decommissioning op de Noordzee
Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners

Over de sprekers:
René Peters, directeur Gas Technology bij TNO
René Peters is directeur Gas Technology bij TNO. Hij houdt zich bezig met thema’s als exploratie, LNG, onconventioneel gas, gastransport en gasopslag. Binnen TKI-Gas is Peters verantwoordelijk voor het upstream gas programma, met een focus op hergebruik van infrastructuur. Hiernaast leidt René een onderzoeksprogramma voor de European Energy Research Alliance, is hij voorzitter van het European Forum on Reciprocating Compressors en lid van het bestuur van IRO. René heeft een MSC en een PhD van Technische Universiteit Eindhoven.

Eveline Otten, manager energietransitie, Shell Nederland, namens TransitieCoalitie
Eveline Otten is manager energie transitie voor Shell Nederland.  Zij richt zich daarbij vooral op de industrie en op systeemintegratie. Daarnaast is zij actief betrokken bij de onderhandelingen voor het Klimaat- en EnergieAkkoord (KEA).  Zij is een ervaren business developer en vervulde tot 2017 diverse commerciele en techno-commerciele functies in het binnen- en buitenland, met name op het gebied van LNG projecten. Eveline heeft een MSc scheikundige technologie van de Technische Universiteit Delft.

Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners
Paul Jacob Bins is ondernemer en bedrijfsadviseur. Hij is de oprichter van DecomPartners, een innovatieve financier van decommissioning projecten waarmee samenwerking tussen olie- en gasbedrijven in multi-operator campaigns mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast werkt hij voor maritieme- en offshore-bedrijven in Europa als adviseur en contractor om groeiplannen te verwezenlijken en resultaten te verbeteren. In deze activiteiten combineert hij enerzijds zijn 9+ jaren ervaring als projectleider in de Energy practice bij McKinsey, en anderzijds zijn track-record als CEO bij op- en overslagbedrijven in de Benelux. Paul Jacob heeft een MA Civil Law van de Rijksuniversiteit Leiden en MBA aan INSEAD in Fontainebleau.

middagprogramma north sea offshore

Netwerkborrel

De afsluitende netwerkborrel biedt u alle gelegenheid voor het verstevigen en aangaan van zakelijke contacten. Meer dan 300 professionals in de marine, maritieme en offshore sector komen naar NSO om te netwerken en kennis uit te wisselen.

netwerborrel north sea offshore

FOUNDING PARTNERS:

founding partners

SPONSORS:

POWERED BY:

PRODUCENT: