6 juni 2019

“De Offshore van morgen” is het thema van de vijfde editie van North Sea Offshore (NSO) in 2019. In een snel veranderend energie landschap biedt de Noordzee haar omliggende havens veel kansen in de offshore sector. Met vele jaren ervaring in de olie & gas industrie, beproefde infrastructuur en een uitgebreide supply chain is de Noordzee de uitgelezen plek voor nieuwe & innovatieve projecten.

Bedrijfsbezoeken in de ochtend
Tijdens het ochtendprogramma kan men deelnemen aan bedrijfsbezoeken die onder andere verzorgd worden door de Kustwacht en Den Helder Airport samen met DHSS en CHC.

Plenair middagprogramma
Gedurende het middagprogramma van 13:30 tot 15.30 uur delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee. Verschillende spraakmakende onderwerpen zullen hier aan bod komen.

We sluiten de dag af met een informele netwerkborrel.

Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Aanmelden kan vanaf dan via de site. Deelname aan de programma onderdelen is gratis.

Het programma

Ochtendprogramma

BEDRIJVEN OPENEN HUN DEUREN VOOR U

Op donderdag 6 juni openen verschillende bedrijven hun deuren voor NSO. De bedrijfsbezoeken vinden plaatsen tussen 10.00 en 12.00 uur.
Sommige bedrijfsbezoeken zullen toegankelijk zijn voor een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan eenvoudig online. Hierbij geldt vol = vol.

Verschillende bedrijfsbezoeken

Hieronder worden de bedrijfsbezoeken toegelicht. Aanmelden gaat eenvoudig via de aanmeldbutton. Heeft u zich ingeschreven en kunt u onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Meld u zich dan tijdig weer af. Wij rekenen een no-show fee van €25,00.

north sea offshore

Den Helder Airport, CHC helikopters & Den Helder Support Service

Helikopter Logistiek in Transitie

Wat betekent de energietransitie voor de offshore luchtvaart? In een korte presentatie laat Den Helder Airport (DHAP) zien welke uitdagingen de energietransitie heeft gesteld aan het offshore luchtvaartbedrijf van morgen.

DHSS zal een inkijk geven in de complexe uitvoering van helikopter logistiek over zee en hoe zij als control tower fungeren tussen offshore werk en onshore logistiek.

Er zal een rondleiding plaatsvinden met een bezoek aan o.a. de bagage afhandeling, vertrek en aankomst, Marechaussee en vluchtafhandeling. We kijken in de CHC Hangar bij de hoist training en de helikopters.

Meld je aan!

Kustwacht Nederland

Kustwacht Nederland houdt zich bezig met de veiligheid op de Noordzee. In Den Helder staat het Kustwachtcentrum wat fungeert als operationeel centrum (‘meldkamer’) voor de Noordzee. Daarnaast is de Kustwacht verantwoordelijk voor de search and rescue-acties op de Waddenzee, IJsselmeer, randmeren en de Zeeuwse stromen.

Naast de dienstverlenende taken houdt de Kustwacht ook toezicht op de Noordzee. Dit doen zij in samenwerking met onder andere Team Maritieme Politie, douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Koninklijke Marechaussee.

In de presentatie van de Kustwacht vertellen ze wat doen ze, wat ze nodig hebben en wat zijn hun plannen zijn voor de toekomst. De Noordzee wordt steeds drukker en hoe gaan zij daar mee om?

Meld je aan!

Energy & Health Campus (ECN Part Of TNO – Petten)

Na de ontvangst bij ECN Part Of TNO in Petten geeft René Zijlstra, campus coördinator Energy & Health campus een presentatie over de ontwikkelingen van de campus.

Hierop volgt een presentatie van ECN Part Of TNO (North Sea Energy Program), gegeven door René Peters. Hij zal ingaan op het slim integreren van de offshore wind en offshore olie en gas infrastructuur, zodat slimme combinaties kunnen worden ontwikkeld waarbij maatschappelijke kosten kunnen worden bespaard, offshore wind kan worden versneld en de totale CO2 uitstoot kan worden gereduceerd. Denk bijvoorbeeld aan electrificatie van platforms met offshore wind energie, omzetten van wind energie in waterstof en transport door bestaande leidingen, en de opslag van CO2 in lege gasvelden. Hij zal voorbeelden geven waar deze ontwikkelingen al concreet gaan worden op de Noordzee en het langere termijn perspectief van energie transitie op de Noordzee.

Meld je aan!

Marine Onderhoudsbedrijf

Bezoekers aan het Marine onderhoudsbedrijf krijgen een introductie en bezoek aan Directie Materiele Instandhouding Koninklijke Marine. Het onderhoud van schepen, onderzeeboten en systemen bij de marine gebeurt bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI) in Den Helder. Hier werken specialisten aan de hightech installaties: voortstuwing, elektronica en wapensystemen aan boord.

Meld je aan!
north sea offshore

Haven van Den Helder

U wordt ontvangen bij De Kampanje op Willemsoord, waar u eerst geïnformeerd wordt door de directeur van Port of Den Helder over de haven en de regio met haar toekomstige ontwikkelingen. Aansluitend volgt een vaartocht op een havensleepboot door de commerciële – en Marine haven van Den Helder.

Meld je aan!

Netwerklunch

Tijdens de netwerklunch van 12.00 – 13.30 uur in Restaurant Stoom van de Kampanje heeft u alle mogelijkheden om het nuttige met het aangename te verenigen.

netwerklunch North Sea Offshore

ACTUELE KEYNOTES

Van 13:30 tot 15.30 uur vindt de plenaire bijeenkomst plaats. Experts uit de sector delen hun inzichten met u over actuele thema’s op en rond de Noordzee.

De middag zal gehost worden door onderzoeker ir. Remco de Boer.

Remco adviseert, schrijft en spreekt over de energietransitie. Hij is maker van de podcast Studio Energie, een wekelijks interviewprogramma met de hoofdrolspelers in de energietransitie, schrijft tweewekelijks een achtergrondartikel op de Expert-pagina van Het Financieele Dagblad en is commentator bij BNR Nieuwsradio.

 

Een aantal sprekers van het middagprogramma uitgelicht:

Maarten van IJcken | NAM
Het aanpassen van bedrijfsvoering van oude fossiele energie naar de nieuwe duurzame energie.

Richard Brakenhoff | RaboResearch Rabobank
De toekomst op de Noordzee. Verdwijnt de winning van olie en gas op de Noordzee? Zullen offshore wind en decommissioning de enige activiteiten zijn die overblijven?

Jacoba Bolderheij | Port of Den Helder
De samenwerking tussen North Sea Energy Gateway en Amsterdam IJmuiden Offshore Ports.

Meld je aan!
middagprogramma north sea offshore

Netwerkborrel

De afsluitende netwerkborrel biedt u alle gelegenheid voor het verstevigen en aangaan van zakelijke contacten. Meer dan 300 professionals in de marine, maritieme en offshore sector komen naar NSO om te netwerken en kennis uit te wisselen.

netwerborrel north sea offshore

FOUNDING PARTNERS:

founding partners

SPONSORS:

POWERED BY:

PRODUCENT: