Remco de Boer | Moderator

Onderzoeker ir. Remco de Boer adviseert, schrijft en spreekt over de energietransitie. Hij is maker van de podcast Studio Energie, een wekelijks interviewprogramma met de hoofdrolspelers in de energietransitie, schrijft tweewekelijks een achtergrondartikel op de Expert-pagina van Het Financieel Dagblad en is commentator bij BNR Nieuwsradio.

De Boer is sinds 2012 columnist bij Delft Integraal, het wetenschappelijke magazine van de TU Delft. Eerder was hij commentator bij onder meer De Ingenieur, het technologietijdschrift van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs.

Zijn meest recente boek – Tussen hoogmoed en hysterie – is een onthullende reconstructie van de strijd tegen schaliegas in Nederland. Eerder verschenen van zijn hand ‘Verloren vertrouwen – lessen uit de Utrechtse asbestzaak’ (2012) en ‘Over communicatie en ander ongemak’ (2012).

 

Maarten van IJcken, Commercial Manager, NAM Offshore | ”Noordzee, bron van energie”

Maarten van IJcken is commercial manager Offshore bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en werkt sinds 1998 voor Shell (aandeelhouder in NAM). Op het zuidelijk deel van de Noordzee is NAM de grootste operator met 45 platformen die in samenwerking met Shell UK door NAM geproduceerd worden. De energietransitie op de Noordzee gaat voor NAM de komende jaren samen met ingrijpende aanpassingen aan de bestaande platformen en infrastructuur, decomplexing en decommissioning. NAM ziet daarbij kansen voor nieuwe energiebronnen op zee, maar ook voor voortzetting van de winning van aardgas op zee. Maarten van IJcken belicht die kansen vanuit het perspectief vanuit NAM als grootste producent van aardgas.

Richard Brakenhoff, Sectorspecialist Maritiem & Offshore, RaboResearch Rabobank | ”Winning olie en gas ten einde?”

De heer Richard Brakenhoff is senior analist bij de Rabobank. Hij behandelt de wereldwijde ontwikkelingen in verschillende sectoren, zoals olie en gas, offshore wind, baggeren en staal. Voordat hij bij de Rabobank in Utrecht aan de slag ging, was hij actief als aandelenanalist voor dezelfde sectoren en analyseert hij de sectoren voor ongeveer 30 jaar. Sinds 2015 publiceert hij het Offshore Energy Quarterly van de Rabobank.

Lex de Groot, Managing Director Netherlands, Neptune Energy | ”De toekomst start vandaag”

Lex de Groot, ooit gestart als reservoir engineer bij Placid International in 1988, heeft 30 jaar ervaring in de Nederlandse upstream olie en gas sector. Hij weet mogelijkheden te signaleren die groei en waarde creëren. De Groot heeft tot doel om te blijven efficiëntie te blijven optimaliseren waarbij veiligheid een prioriteit is.

Bram du Saar, Program Manager Offshore Wind Energie, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat

Sjaco Pas, Beleidsadviseur Nautische Zaken, Kustwachtcentrum